Jakten på ett förstahandskontrakt

Nytt år, nya möjligheter sägs det. I år har jag bestämt kommer bli året då jag tar tag i att flytta, som jag så länge har tänkt på att göra nu. Jag vill flytta hem till Kista igen då det är där jag är uppvuxen och har min familj. Visst är det trevligt och kul att bo på annan ort eller i en annan stad under en tid i livet, men det känns som att de flesta förr eller senare väljer att flytta hem till sin hem-stad igen.

Det finns andra sätt än bostadsköer

Att få tag på en ledig lägenhet att hyra i förstahand är dock inte lika lätt. Jag ställde mig för något år sedan i bostadskö, men vi alla vet ju att det kan ta otroligt lång tid och många år innan man har turen att stå först i kön. Jag fick dock ett tips i förra veckan av en bekant som jag tänkte kolla lite närmare på. Hon berättade att det finns andra sätt som kan göra att jag hittar en lägenhet i Kista. Det finns nämligen de hyresvärdar som inte använder sig utav kösystem utan istället kör på någon sorts först till kvarn metod eller slumpmässigt lottar ut lägenheten till de som har intresseanmält sig.

Högre chans att få tag på ett förstahandskontrakt

Så från och med nu skall jag dagligen ha bevakning på dessa typer av hemsidor. Det känns som att jag har betydligt högre chans att få tag på ett förstahandskontrakt via dessa fastighetsägare istället för att vänta på att det blir min tur i kön. Jag ser fram emot ett nytt år med massor av spännande förändringar i livet och jag hoppas att jag om ett år firar in nästkommande år i min nya lägenhet i Kista.