Skyffla snö och röja träd

Har stått ute i kylan hela dagen och skottat snö på tomten. Har en lång uppfart till garaget som hade snöat igen helt. Man blir lite seg i ryggen och knäna efter en timme med snöskyffeln. Nu blir det en bägare choklad och ett par knäckebröd innan jag ger mig ut och skrapar rutorna på bilen.

I morgon är det dags för ett arbetspass i skogen och vi ska röja en del träd och sly. Vädret är inte optimalt, men röjningen är planerad sen länge tillbaks. Har lite dåligt med bra kläder att ha på mig och funderar på att uppdatera garderoben. Jag letar efter tåliga plagg som klarar av tuffa tag utomhus. Finns många olika varumärken att välja på, kanske är L.Brador arbetsjackor ett alternativ? Jag behöver i alla fall en ny arbetsjacka, sen om det blir L.Brador arbetsjackor eller ett annat varumärke får vi se när jag köper mina arbetskläder.

Röjningen i skogen kommer ta 1-2 dagar. Tanken är även att vi ska spara ett par träd för att grannen ska kunna bygga en timmerkoja på sin tomt i skogen. Min granne har en god hand med gamla arbetsverktyg och gillar att bygga hus.

Förra hösten byggde han ett attefallshus som liknande en liten herrgård, riktigt mästerligt utfört må jag säga. Jag gillar också att pula och snickra. Det blir inga husbyggen men en och annan arbetsbod har man spikat ihop under åren. Senaste snickrandet var ett par trälister i vardagsrummet som behövde bytas ut.

Nä, nu ska man skopa i sig det sista av chokladen och ge sig ut i snön igen. Behöver få bort det sista innan jag kan få in bilen i garaget. Vill ha bilen i garaget så jag kan slippa skrapa rutorna varje morgon när man ska ut med kärran på vägarna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.