Konstig konst

Jag, och många med mig, tycker nog att en hel del av all konst är mer konstig än vacker. Dessutom kan jag inte förstå hur en som bedömer konst kan se att en specifik konstnär är duktig när det enda som finns på tavlan är några färgkluddar.

Jag vill att konst ska föreställa något. Det behöver inte vara nåt som finns i verkligheten, det kan vara fantasisaker och konstiga perspektiv. Jag älskar till exempel Salvador Dalis The Elephants, och den är ju inte realistisk ett dugg. Men jag gillar inte såna tavlor där det bara är några streck i olika färger.

Vilken konst vill du ha på väggarna?

Vill du ha konst som du tycker om att titta på, eller kanske vill du att den ska stämma in i färgskalan i ditt hem?

Är det viktigt att tavlan har ett bra värde eller kan du lika gärna tänka dig att hänga upp en poster?

Själv bryr jag mig inte om värdet på det jag hänger upp. Jag ska helt enkelt tycka om tavlan eller postern. Det ska vara vackra färger och tavlorna måste på något sätt harmoniera med varandra.

Men visst, det hade varit roligt att ha en originalmålning av någon känd konstnär. Och då tänker jag inte på Picasso eller Dali. Kanske ett konstverk av Ulf Lundell eller Carolina Gynning skulle kunna pryda mina väggar.

Jag får se om jag kanske har råd med ett tavelköp nästa år. Just nu är det inte aktuellt, men man kan ju alltid drömma och kika runt i olika gallerier, både fysiska och på nätet.

Om du letar efter konst online så hittar du ett stort utbud på Artely.se. De har mängder av konstnärer knutna till sig och säljer både originalmålningar och fina art prints. Dessutom får du tavlan levererad direkt hem till dig och behöver inte tänka på frakten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.